Wat kun je allemaal met dadels doen? 3 gevulde dadel recepten
3x variatie met gevulde dadels! De lekkerste gevulde dadels!
Dadels zijn heel erg gezond, ze zijn namelijk erg vezelrijk en zijn daardoor de perfecte snackvervanger. Deze fruitsoort is wel erg zoet en wordt daarom ook vaak als smaakmaker gebruikt of als zoetmiddel verwerkt in bakproducten zoals cake en taart. Dadels bevatten heel erg veel vitamines en goede voedingsstoffen en kunnen diverse positieve bijwerkingen hebben. Zo bevatten dadels veel vitamine B6, zorgen ze voor gezonde botten en tanden, kunnen ze ontstekingen remmen & verbeteren ze je weerstand. Maar vanwege de grote hoeveelheid fruitsuikers adviseren wij bij dit product wel, geniet ervan, maar eet ze wel met mate. Daarnaast zijn dadels enorm veelzijdig en kunnen ze met verschillende andere producten worden gecombineerd, waardoor er geheel nieuwe smaaksensaties ontstaan. Daarom delen we hier graag 3 van onze favorieten gevulde dadelsoorten.
1) Gevulde dadels met blauwe kaas & walnoten
Ingrediëntenlijst om 20 gevulde dadels met blauwe kaas te maken:
o 20 Ontpitte dadels (of ontpit ze zelf) – kies bijvoorbeeld voor de Medjoul dadels
o Stuk blauwader kaas
o 20 walnoten
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Zorg ervoor dat je de dadels aan een kant opensnijdt, zodat deze een beetje open komen te liggen.
Stap 3: Smeer de blauwader kaas op de opengesneden dadel en plaats de noot in het midden van de dadel. Probeer deze nu weer dicht te vouwen en leg deze met de kaaskant naar boven in een ovenschaal.
Stap 4: Bak de dadels in een ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven.
Stap 5: Serveer de dadels heet rechtstreeks uit de oven of laat ze naar wens eerst afkoelen.
2) Dadels met spek & kaas
Ingrediëntenlijst om 20 gevulde spek & kaasdadels te maken:
o 20 Ontpitte dadels (of ontpit ze zelf)
o 20 stukjes kaas (bijvoorbeeld de lekkere boerenkaas of de Stompetoren Grand Cru)
o 20 plakjes (ontbijt)spek
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Zorg ervoor dat je de dadels aan een kant opensnijdt, zodat deze een beetje open komen te liggen.
Stap 3: Plaats een plakje kaas in een spekplakje en wikkel deze eromheen. Leg deze in de opening van de dadel en wikkel de rest van het spekplakje rondom de dadel.
Stap 4: Bak de dadels in een ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven.
Stap 5: Serveer de dadels heet rechtstreeks uit de oven of laat ze naar wens eerst afkoelen.
3) Dadels met chocolade
Ingrediëntenlijst om 20 gevulde chocoladedadels te maken:
o Ontpitte dadels (of ontpit ze zelf)
o Amandelen/cashewnoten/pecannoten (naar eigen wens)
o Kokosolie (50g)
o Rauwe cacaopoeder (50 g)
o Ahornsiroop (3 el)
o Snufje zout
Stap 1: Vul de dadel met een noot naar keuze en vouw deze dicht.
Stap 2: Druk de dadel weer goed dicht
Stap 3: Smelt de kokosolie (au bain-marie)
Stap 4: Maak nu het chocolademengsel door de cacao, ahornsiroop, het zout en de kokosolie te mengen. Uiteraard kun je naar eigen smaak/inzicht de zoetheid van het chocolademengsel bepalen met behulp van de hoeveelheid ahornsiroop.
Stap 5: Dompel de dadels nu een voor een onder in de chocoladesaus en leg ze te drogen. (Let op, gebruik hiervoor geen houten snijplank, maar een plastic of glas variant). Als laatste plaats je op de bovenkant van de dadel nog een noot.
Stap 6: De gevulde dadels zijn nu klaar, laat ze voor tenminste 30 minuten uitharden in de vriezer.
Stap 7: Feest op tafel! Smakelijk!
Smullen met de lekkerste dadelrecepten doe je bij Nutamo! Bekijk alle dadels hier!