Amandel-sinaasappelkoekjes

Amandel sinaasappelkoekjes

Amandel-sinaasappelkoekjes recept

Ingrediëntenlijst (20 stuks)

- 300 gram amandelen
- 300 gram suiker 
-Geraspte schil van een sinaasappel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 dopje amandelessence
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eiwitten

Bereidingswijze

Maal de amandelen tot bloem en doe dit in een kom. Voeg hierbij de suiker, geraspte sinaasappelschil, de vanillesuiker, amandelessence en boekpoeder en meng deze ingrediënten goed door elkaar. Voeg daarna de eiwitten toe en werk deze goed door en kneed er met de hand een stevige ban van. Vorm met 2 grote eetlepels grote ovalen van het beslag van ongeveer 1cm hoog, 5 cm lang en 3,5 cm breed. Leg ze op een bakplaat met bakpapier 2 cm uit elkaar, laat ze een uur rusten en doe ze vervolgens in een oven op 140 graden. Bak ze in 20 minuten gaar. De koekjes hoeven niet te kleuren en blijven tamelijk zacht. Tijdens het bakken kun je ze wel het beste een keer omkeren. Laat ze afkoelen en serveer. Bewaaradvies: in een afgesloten trommel zijn de koekjes lang en goed houdbaar. Maar meestal zijn ze zo op! Speciale dank voor Pauline Suidgeest voor het delen van dit heerlijke recept!