Bananen-walnotenbrood recept
Bananen-walnotenbrood
Ingrediënten voor 1 bananen-walnotenbrood:
3 rijpe bananen
3 eieren
80 gram medjoul dadels
120 gram amandelmeel
70 gram havermout
1 ½ tl bakpoeder
50 gram walnoten
Snufje zout
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng in de keukenmachine de dadels en bananen tot een glad beslag.
- Verpulver de havermout en voeg dit toe aan het beslag.
- Klop in een kom de eieren en voeg een snufje zout toe. Meng dit vervolgens door het beslag. Voeg nu ook het amandelmeel en de bakpoeder toe en meng alles goed.
- Roer tot slot de ongebrande walnoten erdoor.
- Giet het mengsel in de cakevorm en plaats hem in de oven voor 45-50 minuten.
- Haal het bananenbrood uit de oven als hij klaar is en laat hem afkoelen op een rooster. Geniet lekker van dit heerlijke smeuïge bananenbrood :)