Gehaktballetjes met abrikozen en pistachenootjes recept
Gehaktballetjes met abrikozen en pistachenootjes
Ingrediënten voor gehaktballetjes met abrikozen en pistachenootjes:
500 gram rundergehakt
1 teen knoflook
8 gedroogde abrikozen
60 gram pistachenoten
1 tl gemalen komijn
2 el kokosolie
4 pitabroodjes
rucola melange
verse munt
Bereiding:
- Maal in de keukenmachine het gehakt met de knoflook, komijn, de abrikozen en de pistachenoten fijn.
- Breng het gehakt op smaak met wat zout en peper. Draai vervolgens van het gehakt balletjes ter grootte van pecannoten.
- Verhit de kokosolie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes gaar en rondom bruin in 8 minuten.
- Rooster in een broodrooster de pitabroodjes. Snijd ze open en vul ze met wat rucola melange, gehaktballetjes en fijngehakte munt.
Wil je er nog een lekkere, frisse dip bij?
Hierbij nog een makkelijk recept:
3 eetlepels stevige Griekse yoghurt
Sap van 1/2 limoen
teentje knoflook, fijngehakt
Peper & zout
- Alle ingrediënten goed mengen en genieten maar!