Homemade pindakaas recept
Homemade Pindakaas
Ingrediënten voor 1 pot homemade pindakaas:
- 400 gram ongebrande pinda’s
- 1 el kokosolie
- zeezout
- Voeg indien gewenst je favoriete combinatiesmaak toe, denk bijvoorbeeld aan hagelslag of sambal
Bereiding:
1. Brand de ongebrande pinda’s +/- 16 minuten op 180 graden op een bakplaat. Let op, haal ze er tijdig uit want ze garen nog zeker 5 minuten door en worden dus nog iets donkerder.
2. Je kunt de pinda’s in een vijzel volledig malen, dan wordt je pindakaas super smooth. Bij een blender of keukenmachine voeg je eerst de kokosolie met wat zout toe en dan geleidelijk de pinda’s. Maal alles tot een volledige egale massa. Dit duurt ongeveer 6 minuten.
3. Als je nog een extra ingrediënt wilt toevoegen, kan je dit nu doen. Roer het er goed doorheen.
4. Je hebt nu een pot pindakaas gemaakt die geen palmolie, stabilisatoren én geen suiker bevat. Je kunt de pindakaas het beste in een afsluitbare pot 3-4 weken bewaren in de koelkast of ga er lekker gelijk van genieten!