Wijnhuis omschrijving - Clos Amador
Père Ventura richtte in 1992 wijnhuis Clos Amador op. Père heeft een geschiedenis in de wijnen. Zijn overgrootvader was werkzaam voor Codorníu. Zijn grootvader was oenoloog bij een grote Franse producent en had later zijn eigen wijnkelders. Père bouwde het wijnhuis met ondergrondse kelders, vinificatieruimtes en bottellijnen volgens de strengste eisen. De wijnen worden op traditionele wijze geproduceerd met respect voor mens en omgeving, maar met hulp van de moderne technieken.
Herkomst van de wijn
De wijngaarden zijn gelegen in Baix Penedès en Central Penedès op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. Penedès ligt grotendeels in het zuidelijke deel van het district Barcelona. De bodem is diep en heeft een gemiddelde capaciteit voor het vasthouden van water. De druiven worden handmatig geoogst met een opbrengst van 12.000 kilo per hectare.
Vinificatie - Clos Amador Brut Reserva Delicat
Deze mousserende wijn wordt geproduceerd volgens de méthode traditionnelle. De druivensoorten worden apart geplukt en vervolgens ontsteeld en ondergaan een pneumatische kneuzing op 0.2 bar. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16 /18 graden. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een tweede traditionele fermentatie op fles, met een minimale rijping van 15 maanden sur lattes.