Wijnhuis omschrijving - Clos Amador
Père Ventura richtte in 1992 wijnhuis Clos Amador op. Père heeft een geschiedenis in de wijnen. Zijn overgrootvader was werkzaam voor Codorníu. Zijn grootvader was oenoloog bij een grote Franse producent en had later zijn eigen wijnkelders. Père bouwde het wijnhuis met ondergrondse kelders, vinificatieruimtes en bottellijnen volgens de strengste eisen. De wijnen worden op traditionele wijze geproduceerd met respect voor mens en omgeving, maar met hulp van de moderne technieken.
Herkomst van de wijn
De wijngaarden, gelegen in de Conca de Barberà regio op hoogtes van 350 tot 700 meter, zijn gemiddeld zo'n 20 jaar oud. De grond bestaat vooral uit kalk. De dichtheid schommelt tussen de 2.200 en 2.500 wijnstokken per hectare.
Vinificatie - Clos Amador Brut Rosé Tendre
De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een 2e traditionele fermentatie op fles. De minimale rijping van 12 maanden op zijn lie zorgt voor een mooie fijne mousse.