Daarom zijn cranberries zo goed voor jou!
Slechts een handje van deze heerlijke bessen zorgt er al voor dat deze cranberries een gunstige werking hebben op jouw lichaam. Deze bessen bevatten proanthocyanidinen (PAC's), wat zorgt voor nuttige verbindingen in jouw lichaam met antibacteriële eigenschappen. Omdat ze bepaalde soorten bacteriën remmen, kunnen cranberries worden gebruikt als een behandeling voor urineweginfecties, tandvleesaandoeningen en maagzweren. Onderzoek wijst ook uit dat de antioxidanten en fytonutriënten in deze bessen kunnen helpen beschermen tegen hartaandoeningen en andere chronische aandoeningen. Daarnaast bevatten cranberries ook een goede bron van voedingsvezels, calcium en vitamine A en C.
Boordevol antioxidanten
Deze heerlijke cranberries uit de Verenigde Staten bevatten aanzienlijke hoeveelheden antioxidanten en andere fytonutriënten die kunnen helpen beschermen tegen hartziekten en andere ziekten. Diverse medische en gezondheidsgemeenschappen herkennen snelle antioxidanten als eerste ziektebestrijders. Uit die onderzoeken blijkt ook dat cranberries meer antioxidante fenolen bevatten dan 19 veel gegeten vruchten.
Cranberries verwerken
De onderscheidende smaak van cranberries zorgt ervoor dat je ze op veel verschillende manieren kunt verwerken in jouw favoriete gerechten. Verwerk ze eens door je yoghurt, muesli, een zelfgebakken brood, muffins of maak er een cranberrytaart van. Daarnaast zijn ze ook heerlijk om zo uit het vuistje te eten. Ze hebben een heerlijke licht zoete en frisse smaak. Probeer ze ook eens door een notenmelange. Kies bijvoorbeeld voor onze gezondheidsmelange met cranberries. Dat is dubbel genieten!