Medjoul en ontpitte dadels
Omdat medjoul dadels zo zacht, zoet en romig zijn, zijn ze enorm geliefd. Maak er hapjes mee, verwerk ze in baksels of neem ze als snack tussendoor. Het verschil met ontpitte dadels is dat medjoul dadels veel groter en vleziger zijn. De ontpitte variant is dus iets droger. Je moet er even moeite voor doen door de pit te verwijderen, maar hierna heb je ook wat!
Medjoul dadels zijn gezond
En fijn om te weten is dat medjoul dadels gezond zijn. Zo bevatten ze de vitamines A, B2, B3, B5, B11, K en choline. Ook zijn ze rijk aan vezels die bijdragen aan een goede darmwerking en bevatten ze veel mineralen. Zoals calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, natrium en zink.
Dadels en healthy chocoballen
En maak ook eens healthy chocoballen met deze medjoul dadels! Hiervoor ontpit je ze en maal je ze fijn in een keukenmachine. Hak vervolgens rauwe noten fijn en meng dit alles met kokosolie en rauwe cacao. Van dit mengsel kneed je ballen ter grootte van bonbons, en die rol je door kokosrasp. Het resultaat na een paar uur koelen in de koelkast? Een superlekkere, rauwe traktatie die er ook nog eens culinair uitziet.
Medjoul dadels als natuurlijk zoetmiddel
Toch zijn medjoul dadels niet voor niets zo lekker honingzoet en karamelachtig. Ze hebben een hoog suikergehalte! Dit maakt dadels tot een ideaal zoetmiddel. Je vervangt er in baksels op een natuurlijke manier de geraffineerde suikers mee. Snij de dadels in kleine stukjes of maal ze fijn in een keukenmachine. Hierna voeg je ze gemakkelijk toe aan het deeg.