Wijnhuis omschrijving - Ogier
De geschiedenis van Ogier begint al in 1859, maar pas vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. Het zijn ongetwijfeld de oudste kelders in de zuidelijke Rhône vallei. Op alle wijngaarden wordt er biologisch geteeld. Sinds 2006 heeft Ogier zich helemaal toegelegd op duurzaamheid.
Herkomst van de wijn
De wijngaarden zijn gelegen in het zuiden van de Rhône Vallei, in de regio van de Mont Ventoux, vlakbij de steden Carpentras en Apt in de Vaucluse. De bodem is samengesteld uit leem en klei.
Vinificatie - Ogier Ventoux Les Berceaux
De druiven worden zowel met de hand als machinaal geoogst. Fermentatie geschied onder gecontroleerde temperatuur om het fruit en de frisheid te behouden. Vervolgens rijpt de wijn 6 maanden in betonnen vaten.