Pitten & zaden
Pitten & zaden, klein maar fijn. Omdat ze zo klein zijn mogen wij ze zeker niet vergeten; hoe kleiner de pit, hoe meer voedingsstoffen zich in de pit bevinden. Onze pitten & zaden van topkwaliteit zijn onderandere te gebruiken in een heerlijke salade of in een hartige cake.
Pitten en zaden door de salade, yoghurt of kwark
Met pitten en zaden kun je alle kanten op. Eet ze zo uit je hand of doe ze door een salade. Voor een mediterrane salade om van te smullen hebben we heerlijke pijnboompitten. Rooster ze van tevoren voor nóg meer smaak. Ook zijn sommige pitten en zaden, zoals lijnzaad en zonnebloempitten, erg lekker door je yoghurt, kwark of als extraatje in je muesli. Waar je ze ook doorheen doet, je zorgt voor een extra voedzame maaltijd.
Vezelrijke baksels
Pitten kun je ook gebruiken in baksels. Deze maak je zo vezelrijk en nog specialer! Gebruik bijvoorbeeld onze biologische pompoenpitten voor jouw zelfgebakken brood. Verdeel ze over de bovenkant van het deeg – net voordat het brood de oven in gaat. Maar de pitten kun je ook gebruiken in een hartige cake of in een voedzame reep. Lekker en gezond!
Quinoa als basis voor de maaltijd
Een zaad die je eerst kookt voordat je hem eet, is quinoa. Deze korrels zijn enorm voedzaam en staan zelfs in de Schijf van Vijf. Quinoa is een prima basis voor een maaltijd - net als rijst of couscous. De korrels hebben een nootachtige smaak en zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Quinoa is glutenvrij. Dus heb je een glutenallergie of glutenintolerantie, dan is dit een ideale keuze.
Moeilijk kiezen? Ga voor onze pittenmix! Met pijnboom-, pompoen- en zonnebloempitten is deze heel gezond én handig. Al jouw pitten & zaden bestel je gemakkelijk bij Nutamo. Al sinds 1991 zijn wij een familiebedrijf en we hebben inmiddels al duizenden blije klanten in Nederland en daarbuiten.