Quinoa is immens populair
Quinoa is een licht, donzig, eetbaar zaad dat meer aanvoelt als een graan. Spoel de zaadjes even af zodat ze dan direct klaar zijn om te koken. Dankzij de milde, enigszins nootachtige en onweerstaanbare smaak is het een immens populair basisproduct voor in de keuken geworden, welke niet meer weg te denken is.
Twee keer zoveel voedingsvezels als in andere granen
Wist je dat quinoa bijna twee keer zoveel voedingsvezels bevat als andere granen? Voedingsvezels zorgen voor een gezond spijsverteringsstelsel ondersteunen door de doorgang van voedsel en afval te versnellen. Het zorgt er ook voor dat je je langer vol voelt om overeten te voorkomen en gewichtsverlies te bevorderen.
Afvallen met quinoa
Quinoa is een goede bron van mineralen zoals fosfor, magnesium en ijzer. Fosfor is belangrijk voor de botvorming, de gezondheid van de nieren en de spierkracht. Magnesium reguleert de bloedsuikerspiegel, bevordert de opname van calcium en regelt de bloeddruk. IJzer helpt bij het afleveren van zuurstofrijke bloedcellen door het hele lichaam. Daarnaast bevatten deze zaadjes ook veel eiwitten, waardoor dit product ook erg populair is onder sporters. Quinoa is daarmee echt perfect voor mensen die op een gezonde manier willen afvallen. Het grote voordeel zijn de eiwitten die ervoor zorgen dat je een verzadigd gevoel krijgt. Zo stil je op een gezonde manier je trek!
Quinoa verwerken
Quinoa kun je gemakkelijk in gerechten verwerken. Gebruik deze zaadjes eens als vervanging voor couscous of rijst. Probeer ook eens quinoa door je zuivelontbijt of verwerk het eens door een salade. Wil je bakken met quinoa? Gebruik dan eens ons quinoameel. Hier bak je de lekkerste taarten, koekjes en broden mee.