Oude traditionele ambacht gecombineerd met innovatieve technieken
De naam Stompetoren komt van het Noord-Hollandse dorp Stompetoren vandaan. Dit is de omgeving waar de koeien grazen voor deze lekkere kaas. De kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in de Westbeemster. Kenmerkend aan deze kaasmakerij is dat deze bekend staat als de groenste ter wereld. Dit is de plaats waar de oude traditionele ambacht gecombineerd wordt met innovatieve technieken.
(inter)nationale prijzen
Nadat de kazen de CONO kaasmakerij verlaten gaan ze naar Kaashandel Remijn. Hier begint het unieke rijpingsproces van de kazen. Door een unieke combinatie van luchtvochtigheid en temperatuur in het natuurpakhuis kunnen de kazen op de meest optimale manier ontwikkelen tot de lekkerste kaas. Dit familiebedrijf heeft zich hierin bewezen, want Stompetoren kazen vallen regelmatig in de prijzen bij (inter)nationale productwedstrijden.
Stompetoren 35+
De Stompetoren 35+ is een heerlijke kaas die steeds populairder wordt bij Stompetoren. Dankzij het rijpingsproces van Kaashandel Remijn blijft de kaas lekker smeuïg en wordt de kaas niet hard en droog zoals je vaker ziet bij kaas met minder vet.
EG kenmerk: NL Z-0785 EG
Precieze werk
Kaas afsnijden is een precieze werk. Er kan altijd een afwijking zijn in het gewicht van maximaal 5% onder het gekozen gewicht.